Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Presserum

 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Karsten Suhr
  Formand
  T: +45 33307936
  M: +45 4028 0027
  E: 
  Twitter

  Søren T. Lodahl
  Sekretariatschef
  T: +45 33307929
  M:  +45 29617520
  E: 
  Twitter

  Simone Dalsgaard
  Kommunikationsansvarlig, Chefkonsulent
  T: +45 33307927
  M: +45 60771719
  E: 
  Twitter

  Seneste nyheder

  ​Det er vigtigt, at skolens aktører rettidigt og forebyggende sætter ind, så et mindre problem ikke bliver til et omsiggribende problem med store konsekvenser for individet, omgivelserne og samfundet. Alle børn har ret til at have det godt. Det står i FN’s konvention om Barnets rettigheder. I UNICEFs podcast KLASSENSTIME taler elever med ekspert og finder løsninger.#samfundsansvar
  I dag er vi til landsmesterskaberne i DM i Fagene i Dokk1 i Aarhus. 450 deltagere og en masse klassekammerater til at bakke op!Der dystes individuelt i dansk, matematik, biologi og engelsk og i hold om tværfaglige opgaver. Opgaverne er casebaserede og anvendelsesorienterede. 25 fagpersoner vurderer elevernes opgaveløsninger.Danmarks Private Skoler er en del af konsortiet bag DM i Fagene.
  "Talentudvikling i folkeskolen" fyldte meget omkring årsskiftet, da børne- og undervisningsministeren nedlagde en ny national enhed, der skulle understøtte undervisningen af talentfulde elever. Sorø Privatskole er en af de skoler, der har styrket talentindsatsen igennem flere år. De ser, at et fokuseret talentarbejde styrker alle på skolen - elever og lærere.
  En række private skoler er kostskoler med særligt fokus på udsatte børn og unge. VIVE har undersøgt, hvordan det går udsatte elever, der har været anbragt på kostskoler. VIVE har blandt andet analyseret, hvor mange tidligere anbragte unge, der er i uddannelse eller har gennemført en uddannelse, når de er 25 år. Sammenligningen falder på mange måder ud til kostskolernes fordel.
  I denne måned er der landsmesterskaber i DM i Fagene. Elever fra 7.-9. årgang skal dyste i dansk, matematik, engelsk, historie, biologi og i en tværfaglig holdkonkurrence. Men hvorfor vælger skoler at melde sig til? Det har to skoleledere svaret på.
  "Julen handler om at give". Det er et velkendt udtryk ved juletid. På Greve Privatskole har de valgt at gøre det til virkelighed. Her giver eleverne deres legetøj videre til trængte familier, så andre børn er sikret flotte julegaver. Skolen samarbejder med Dansk Folkehjælp, der inden jul sørger for at dele alle gaverne ud.